Welke acties zijn nu bezig of komen eraan?

Kanker voor je deur

Kanker was vroeger voor mij een “ver van mijn bed show”…. Natuurlijk hoorde ik wel de verhalen van vrienden/collega’s enz. en dan vond ik dat erg, leefde ik mee met wat een vreselijke ziekte kanker toch was en geneerde ik me diep van binnen dat ik blij was dat deze ziekte aan mijn deur voorbij ging….

Totdat ergens in 1990 ook onze deur werd aangedaan en mijn vader vertelde dat hij leverkanker had. Een traject van chemo, verschillende soorten therapieën enz. begon. Een zware tijd en een strijd die mijn vader helaas heeft verloren, hij is op 19 mei 1993 thuis overleden.

Mijn moeder bleef alleen achter, krachtig en sterk heeft zij zich door deze moeilijke periode heen gevochten en voor wat? 2 jaar later bleek ook zij deze verschrikkelijke ziekte te hebben. Haar strijd heeft korter geduurd, maar wat heeft ze gestreden. Op 27 maart 1996 is zij overleden aan maagkanker met de overtuiging en geruststelling weer samen te zijn met haar geliefde man.

Het idee dat mijn ouders weer bij elkaar zijn gaf mij rust, maar ik bleef zitten met het gevoel iets te moeten/willen doen voor mensen met kanker. Een gevoel dat je niet van je af kunt schudden, maar er nog niet de vinger op kan leggen.

Mijn broer ging mee doen aan de Roparun. Een estafette race van Rotterdam naar Parijs. Als hardloper was dit voor hem de perfecte manier om iets te betekenen voor mensen met kanker. De Roparun haalt geld op om verschillende doelen te ondersteunen mbt palliatieve zorg bij kanker. Deze instanties hebben maar één doel voor ogen:

‘Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden

toegevoegd aan het leven”

Een fantastisch doel, maar eerlijk gezegd is hardlopen en alles er om heen niet mijn ding, waardoor de Roparun niet voor mij is weggelegd, behalve dan dat ik de acties, Kerststukjes kopen enz. voor het team van mijn broer wel sponsor. Een kleine steek van jaloezie stak toch op, hij had zijn “missie” gevonden.

Sinds 3 jaar woon ik weer in de Hoeksche Waard en als je hier woont valt er niet aan de Roparun te ontkomen. In de Hoeksche Waard zijn de meeste Roparun teams en daar zijn ze trots op! De race loopt ook door de Hoeksche Waard en dat is elk jaar weer een spektakel. Deze stichting blijft me maar achtervolgen, wat kan ik er nu mee?

Door omstandigheden ben ik van carrière veranderd en werk ik nu in een praktijk als voetreflextherapeut en acupuncturist. Toen er een opleiding voorbij kwam om mensen met kanker te ondersteunen wist ik dat ik dit moest gaan doen! Dit was mijn “kans” om in actie te komen. Ik heb nu geleerd om mensen met kanker te begeleiden vanaf het moment dat zij de diagnose krijgen, voor, tijdens en na de behandelingen, tijdens de herstelfase of in het ergste geval tijdens de laatste fase van hun leven. Op deze manier kan ik iets voor iemand en/of hun dierbaren betekenen en kan ik eindelijk de belofte naar mezelf (en mijn ouders) waarmaken, maar….

Ik wil meer doen! Mijn positie als therapeut geeft me ook andere mogelijkheden. Ik heb dan ook besloten om van iedereen die bij mij komt voor een behandeling de eerste € 7,50 door te storten aan het team van hun keuze. De 2 behandelingen daarna zal ik per keer € 5 doorstorten en van alle behandelingen die volgen zal ik € 2,50 doorstorten met een max van € 40 per cliënt.

Op deze manier kan iedereen een team sponsoren, terwijl jezelf behandeld wordt. Deze behandeling kan een therapeutische of een ontspannende zijn. Ook de Roparunners zelf zijn natuurlijk van harte welkom om langs te komen. Je kunt bij mij terecht voor de meest uiteenlopende klachten, denk aan hoofdpijn, slapeloosheid, spier- en gewrichtsklachten, spijsverteringsklachten, stress enz. Hoe heerlijk kan een voetreflexmassage voor je onderbenen en voeten zijn na een fikse wandeling, run of fietstocht.

Help de mensen waarbij kanker niet hun deur voorbij ging…………….. Steun jezelf en gelijker tijd een Roparunteam naar keuze. Kijk voor meer informatie op www.padahbalans.nl of mail naar info@padahbalans.nl

Lieve groet Barbara

 

De volgende acties zijn geweest:

Tijd tot de start van Roparun 2022

Days
Hours
Minutes
Seconds

Volg Ons Op Social Media